Praca: Magazynier

7 Marca 2025 Powiatowy Urząd Pracy dla Powiatu Nowosądeckiego małopolskie / Stary Sącz
Powiatowy Urząd Pracy dla Powiatu Nowosądeckiego
Magazynier
Miejsce pracy: Stary Sącz
Numer: StPr/25/0411
OBOWIĄZKI:
Zapoznanie się z przepisami i regulaminem organizacyjnym pracy.1. Przejście instruklażu szkoleniowego z zakresu BHP i p.poż.2. Zapoznanie z regulaminem pracy.3. Instruktaż stanowiskowy4. Zapoznanie.się z przepisami obowiązującymi u organizatora stażu,Planowanie zakupów.1. Stany magazynowe i zapotrzebowanie na produkty do produkcji gastronomicznej oraz inne produkty;2. Zasady planowania, sporządzania i kalkulacji zamówień na produkty żywnościowe oraz inne;3. Przebieg produkcji gastronomicznej;4. Specjalistyczne oprogramowanie komputerowe do sporządzania, ewidencjonowania i kalkulacji zamówień;Zamawianie dostaw,1. Zapotrzebowanie na potrzebne produkty z określeniem ilości, poziomu jakości i wartości;2. Ofertę dostawców dostarczających produkty;3. Ceny produktów obowiązujące na tynku;4. Przepisy dotyczące różnych form zakupów, m.in. przepisy o zamówieniach publicznych:5. Zasady, sposoby negocjowania cen zakupów;6. Zasady ustalania warunków dostaw i sposób reklamacji towarów;7. Zasady gospodarowania powierzonymi przez pracodawcę środkami finansowymi.Sporządzanie dokumenfacji: raportów dziennych, rozliczeń, dokumentów HACCP.1. Sposoby. ewidencjonowania i sporządzania kalkulacji posiłku zgodnie z obowiązującą dzienną racją pokarmową dla określonej grupy konsumentów;2. Procedury rozliczeń finansowych;3. Przepisy sanitarno-epidemiologiczne w zakresie prowadzenia dokumentacji GMP, GHP, HACCP.Przyjmowanie i wydawanie towaru do/z magazynu.1. Procedury kontrolowania ilości i jakości otrzymanych produktów2. Oprogramowanie komputerowe do ewideńcji towarów,3. Organizację pracy kucharzy w celu prawidłowego wykorzystania produktów spożywczych w procesie produkcji gastronomicznej;4. Zasady wydawania żywności, środków czystości, środków achrony osobistej;5. Sposoby zapobiegania niegospodarności i stratom produktów.Kontralowanie stanów magazynowych.1. Zasady przechowywania żywności, środków czystości, środków ochrony osobistej;2. Zagrożenia związane z niewłaściwym przechowywaniem żywności;3. Stany magazynowe;4. Parametry przechowalnicze dla poszczególnych grup produktów żywnościowych, środków czystości, środków ochrony osobistej;5. Obowiązujące przepisy sanitarno-higieniczne dotyczące przechowywania żywności,Planowanie i sporządzanie jadłospisów.1. Podstawy dietetyki;2.Zasady sporządzania jadłospisów3. Sposoby planowania posiłku z uwzględnieniem kaloryczności posiłku, stawki żywieniowej, składników odżywczych w produktachżywnościowych;4. Normy żywieniowe;5. Przepisy o bezpieczeństwie żywności i żywienia;6. Zalecenia dotyczące stosowania środków spożywczych w żywieniu zbiorowym.Prowadzenie gospodarki inwentarzowo-materiałowej.1. Sposoby ewidencjonowania prowadzenia kartotek materiałów;2. Sposoby prowadzenia ksiąg inwentarzowych;3. Przepisy związane z prowadzeniem gospodarki inwentarzowo-materialowej.Staż w Starym Sączu w godz. 7.00-15.00
WARUNKI PRACY:
Wymagania konieczne:

Wykształcenie: średnie zawodowe, gastronomiczne


Wymagania inne:

Liceum gastronomiczne lub technikum gastronomiczne.Aktualna książeczka sanepidowska

Miejsce pracy:

Stary Sącz


Rodzaj umowy:

Nie dotyczy


Wynagrodzenie brutto:

1 994,40 PLN

KONTAKT:

Źródło oferty pracy: Powiatowy Urząd Pracy dla Powiatu Nowosądeckiego